Sunday, 22 May 2016

Alfafa Pembersih Toksin yang Berkesan

FUNGSI-FUNGSI KEBAIKAN ALFALFA

Kajian terkini menunjukkan klorofil mempunyai beberapa fungsi-fungsi pemulihan seperti berikut:

· Pembersi toksin yang berkesan.
· Memperbaiki kebersihan dan kesihatan mulut.
· Menghilangkan bau nafas dan badan berbau.
· Meringankan sakit sendidan sakit sengal-sengal tulang.
· Mengalakkan pertumbuhan Asidofillus (bakteria mesra).
· Meringankan sakit kerongkong dan insomnia.
· Meningkatkan bilangan sel darah merah pesakit anemia.
· Baik untuk ulser mulut dan perut.
· Baik untuk jantung.
· Meringankan masalah komplikasi kencing manis.
· Mengawal atur kitaran haid.
· Mengurangkan keasidan dalam badan.
· Memastikan peredaran darah yang sihat.
· Baik untuk sistitis atau radang pundit kencing.
· Membuka selera makan.
· Mengurangkan sembelit.
· Mengurangkan rasa letih dan penat.
 



Pengedar Shaklee Pasir Mas

Farwizah Darwisha 

0199027834



Petanda Badan Anda Perlu Detox!!

Setiap hari kita makan...makan pulak macam-macam makanan kita makan.....itulah yang kadang-kadang menyebabkan kita mudah diserang penyakit....Jika anda mempunyai tanda-tanda seperti di bawah...itu menunjukkan badan anda perlu detox...

Apa tandanya anda perlu detox?
- Pening kepala yang kerap
- PMS
- Sakit sendi
- Berat bertambah
- Masalah pencernaan - sembelit, pedih ulu hati, ketidakhadaman makanan, nafas berbau)
- Masalah kulit - jerawat, ruam
- Sistem pertahanan tubuh yang lemah.
- Depresi
- Haid yang tidak teratur



Jika simptom ini ada pada anda, maka, ini masa untuk detox ! Bagaimana untuk melakukan detox?

1. Tanamkan di minda bahawa anda sedang menjalani proses detox untuk lebih sihat
2. Bersenam : 20- 45 minit sehari
3. Tidur yang mencukupi dan berkualiti. Tidur yang berkualiti sangat penting untuk meningkatkan aras serotonin antara pukul 10malam hingga 2 pagi. Aras serotonin yang tidak normal akan menyebabkan gangguan tidur, keletihan dan depresi.
4. Patuhi tabiat pemakanan yang sihat
5. Minum air yang cukup.
6. Makanan bijirin penuh dan banyakkan mengambil buah-buahan dan sayuran
Bagaimana Shaklee membantu anda untuk detox?
Saya bawakan jadual detox menggunakan suplemen Shaklee. Ianya mungkin berbeza bagi individu yang berbeza.

Shaklee menawarkan produk hebat yang boleh membantu anda lebih sihat melalui detox :

DTX Complex - Membantu hati yang sihat. Memberikan nutrisi yang diperlukan oleh hati untuk berfungsi dengan baik.



Herblax - Diformulakan untuk menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut. Herblax juga mengandungi daun senna yang telah digunakan lebih 3,000 tahun sebagai julap semulajadi. Julap kimia yang kerap dipromosikan lazimnya menganggu tisu dan menarik cecair ke dalam usus untuk menolak najis.Tindakan ini boleh melemahkan organ, menyebabkan dehidrasi (kehilangan cecair tubuh) dan ketidakseimbangan bendalir tubuh.

Berbezanya Herblax, ia merangsang pengecutan dan pengenduran otot usus untuk mengeluarkan najis. 



Garlic Complex - Kebaikan bawang putih diakui sejak dahulu kala boleh menjadi penyembuh kepada jangkitan saluran pernafasan, masalah kulit dan sebagai antibiotik. Walaubagaimanapun, bawang putih yang di makan atau suplemen bawang putih kerapkali kekurangan elemen Allicin yang merupakan komponen aktif terpenting untuk kebanyakan manfaatnya. Shaklee Garlic Complex menggunakan teknologi yang mengekalkan SEMUA kandungan Allicin dan hanya diaktifkan apabila suplemen dicerna.


Alfafa Complex - Terkenal sebagai "Father of all Foods". Shaklee menawarkan alfafa pada kualiti premium yang ditanam tanpa pesticide, fungiside, bacterioside, hormon sintetik atau bahan kimia



Bagaimana mengatur jadual untuk suplemen ini? Bagaimana ianya boleh membantu anda? Hubungi saya atau pengedar Shaklee kesayangan anda untuk jadual eksklusif :) Oh ya, sebelum stop, jom kita tengok testimoni dulu ya

DTX Shaklee

Herblax

Garlic Complex

Alfalfa

Alfalfa


Jika kita konsisten, hasilnya memang akan baik dan menakjubkan. Dapat cantik, langsing, itu adalah PLUS. Tapi, yang lebih penting, tubuh sihat, bersih dari toksin. Buat apa sayang duit, simpan toksin kan? Berbelanja sedikit untuk tubuh yang lebih sihat. 




Farwizah Darwisha 0199027834
Pengedar Shaklee Pasir Mas

Kenapa perlu simpan emas sekecil 1 gram ?

Apa tu goldbar?

Goldbar adalah jongkong emas yang dihasilkan dalam saiz berat yang lebih kecil, ketulenan goldbar keluaran Powergold adalah 999.9

Kenapa harga pasaran goldbar 1 gram lebih mahal?

Kos mencetaknya lebih tinggi dan kos pembuatannya lebih besar. Bayangkan sekeping jongkong 1kg (1000g) ,hendak dipotong kecil menjadi 1gram perlu dipotong dan ditempa sebanyak 1000 kali, selepas itu dipacking satu-satu, memerlukan ramai tenaga kerja dan lebihan masa proses. Disebabkan inilah harga jongkong kecil 1gram lebih mahal

Kenapa perlu simpan goldbar?

Spread jual beli goldbar lebih kecil dari barang kemas, kebiasaan spread goldbar 10-15% manakala susut nilai barang kemas 20-25% dari harga semasa, ini bermakna simpan goldbar lebih untung dari simpan barang kemas. Maksud spread adalah kadar perbezaan harga jual beli emas, dari perbezaan harga jual beli itulah syarikat emas membuat keuntungan sama seperti money changer yang membuat pertukaran matawang

Kenapa perlu simpan emas sekecil 1 gram ?

1) Kita tak perlu kumpul duit berbulan-bulan lamanya untuk dapatkan berat yang lebih dan saiz yang lebih besar. Ramai antara kita termasuk saya bukan ada duit yang banyak untuk dapatkan emas seperti begitu berat dan besar sekali gus. Mesti nak kena kumpul duit dulu. Jadi, sekarang kita tak perlu tertunggu-tunggu lagi untuk membelinya. Pendapatan tetap yang kita dapat setiap bulan tu bolehla kita tukarkan dengan emas serta merta, bukankah begitu tuan-tuan & puan-puan



2) Mudah dan mampu dimiliki, ramai yang membuat simpanan wang untuk membeli emas yang lebih berat, tahukah anda dalam tempoh menunggu itu anda kerugian kerana harga emas sentiasa naik dari masa ke semasa. Kita akan terlepas untuk dapatkan harga rendah untuk setiap gram emas . Senang cerita, cukuplah sekadar memiliki emas dengan berat yang kecil dengan harga murah daripada nak tunggu duit cukup untuk beli emas yang lebih berat dan besar.

3) Kekadang mungkin kita akan menghadapi krisis kewangan dan betul-betul memerlukan wang, jadi terpaksalah kita menjual emas-emas simpanan kita itu. Cuba anda fikir, sekiranya kita hanya memerlukan wang dalam hanya RM500 takkan kita nak jual emas yang beratnya 20gram? Pastinya anda rugi. Daripada jual yang berat dan besar tu baik jual yang kecil-kecil dan itulah masanya yang sesuai memanfaatkannya maka selamatlah dari mengorbankan emas kita yang berat-berat

4) Kita boleh istiqomah setiap bulan menyimpan emas biarpun dengan jumlah berat yang kecil. Sebab kita tidak perlu modal yang banyak. Simpan sikit-sikit,lama-lama jadi membukit juga. jadi mulakah hari ini dan jadikan sebagai simpanan bulanan.


http://lubukemasmurah.com/farwizah

Farwizahrichgold
0199027834

Perbezaan Collagen Powder Shaklee dan Kolagen Brand tut..tut...

ok ni saya petik dari blog mamarayyans yang menunjukkan perbezaan antara kedua-dua jenis kolagen...brand shaklee dan brand tut..tut...

Kajian penting untuk anda memilih kolagen yang selamat untuk digunakan...

jom baca seterusnya dan lihat apa yang terjadi.....

====================================================================

Hari ni baru saya teringat sekotak Collagen Powder brand tut tut tut yang saya pernah beli sebelum saya pregnant anak kedua..Mase tu saya sempat minum 2 sachet je, sekali tu baru tau saya pregnant..walaupun hepi bakal dapat baby ke2, tapi rasa sedih sebab terpaksa stop dari bercollagen..dah la collagen tu harga mahal & ada 10 sachet je plak tu..so, bila Shaklee launched produk terbaru iaitu Collagen Powder, baru saya teringat balik collagen powder brand tut tut tu yang dah lama diperam dalam almari dapur umah saya tu..ingat nak continue balik consume collagen tu lepas bersalin,tapi bile tau Shaklee ada produk Collagen Powder, terus cancel nak teruskan ambil collagen brand tut tut tu..hehe..ok..entry sebelum ni saya ada selitkan serba sedikit artikel mengenai Shaklee Collagen Powder ni dan saya tertarik dengan artikel yang ini

Jadi tiba2 pulak saya terfikir why not saya wat ujian keatas kedua2 produk Collagen Powder dari Shaklee dan brand tut tut ni..hehehe..orang kata kita kena la percaya pada produk sendiri & we have to fall in love with the brand 1st..so, inilah dia hasilnya..jangan terkejut tau..

Ini gambar2 dari Collagen Powder Brand tut tut tu..
a) First, mase saya tuang collagen powder tu serbuknya nampak kasar2 dan lambat nak larut dalam air..

b) Bila saya snap gambar yang kedua tu pun, collagen powder tu still bertakung kat atas air lagi..dalam hati saya, bile laaa collagen powder ni nak larut dalam air..berjanggut saya tunggu..dah la tak larut dalam air, air pun jadi keruh pulak tu..isk isk isk..


c) Bila saya buang air collagen powder tu ( saya tak minum ye becoz i love Shaklee Collagen Powder), mak aii terkejut saya..rupenye collagen powder brand tut tut ni mmg susah betul nak larut air..tengok la tu..powder tu still nampak kasar dan tak larut air pun..aduhai..ini la dinamakan,kualiti produk tak setanding harganye..rugi je saya beli mahal2..cesss..

Collagen powder brand tut tut ni jugak rase dia memang perghhhh..bau hanyir ikan..mase saya mule2 rase dulu, hitam putih rase dunia ni..hehehe..tapi saya telan jugak sbb beli mahal2 kan..nak cantik lagi tu..

**Jadi conclusionnyer, jangan tersalah pilih produk collagen yer sebab kalau salah pilih, ni la akibatnya..kualiti zero, rasenye pun zerooo


Ini pulak gambar2 dari Shaklee Collagen Powder..terbaekkkk..


a) First, kita boleh nampak kan betapa halusnye Shaklee Collagen Powder ni..bila saya tuang je, powder tu tak berselerak pun kat atas air..dia terus jatuh & terus larut dalam air..saya tak sempat pun nak tangkap gambar kedua sebab powder tu dah ilanggg..airnya pun nampak jernih jerk..ohhh, terujanyer..hehehe..

b) Bila saya dah nak abis minum (saya tak buang yer..hehehe), saya nampak memang Shaklee Collagen Powder ni larut air dengan lebih efektif..eee, teruja lagi..so, saya memang rase selamat jer bila minum collagen powder ni sebab saya tau saya dah pilih yang terbaik, selamat,berkesan dan semulajadi..ini barula dinamakan kualiti setanding harga..yessszaaa..

Ok..ini pulak pasal rasanye ek..Shaklee Collagen Powder ni memang takde bau hanyir & rase tenang je jiwa ni bila minum collagen powder ni..tekak pun tak payah nak tanggung azab lagi dah..hihihi..

**Conclusionnyer, jika anda pilih Shaklee Collagen Powder for sure anda akan sedar yang anda akan dapat yang terbaik and ini adalah produk heroooo, bukan zeroooo..

Shaklee Collagen Powder mudah larut didalam minuman dan makanan kegemaran anda.


<< dan >> 

Shaklee Collagen Powder ini berkualiti tinggi dengan molekul yang ringan lebih kurang 1000 Dalton, dimana ianya mudah diserap oleh tubuh dan membantu untuk meningkatkan sintesis kolagen di lapisan demis dengan lebih berkesan

Saturday, 21 May 2016

Promosi Kolagen Shaklee Bulan Mei 2016

Ramuan collagen Shaklee.....kolagen yang teristimewa iaitu daripada sisik ikan merah....


1 - Kolagen dari sisik Ikan Merah



Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.






2 - Ekstrak biji Camellia japonica



Biji Camellia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat dan
isoflavon, anti oksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.




Ekstrak biji Camellia japonica sebagai pelembab kulit yang hebat





3 - Ekstrak Pfaffia


Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camillia japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa  mengikut amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

Ekstrak Pfaffia




4 - Elastin Dari Kolagen Ikan



Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi teganganjal dan elastik.

Elastin dari Kolagen Ikan


5 - Vitamin C dan Vitamin B


        Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita.

        Vitamin B turut serta dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.




6 - Ekstrak Kekerang


 Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting di dalam sintesis cecair synovial yang


Ekstrak Kekerang


 membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan              ketidakselesaan mata.


        

7 - Lactobacillus acidophilus



Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.




Ramuan-ramuan inilah yang menjadikan kulit lebih elastik dan memperlahankan keduta-kedutan yang akan muncul di wajah. 


Farwizah
Pengedar Shaklee Pasir Mas

Panduan Mengesan Emas Palsu

PANDUAN MENGESAN EMAS PALSU

📝📝📝📝📝📝📝📝📝📝📝📝📝📝📝📝📝📝📝

– Pakai Barang kemas itu sekurang-kurangnya sehari. Klau kita dapat sebarang tanda pada kulit atau perubahan warna, emas itu mungkin palsu

– Cucukkan jarum dengan lembut pada emas yg ingin diuji. Jika jarum tidak patah, emas kita mungkin tulen kerana emas bersifat lembut

– Letakkan barang kemas hampir kepada magnet, emas tulen tidak mempunyai sebarangsifat tarikan magnet. Petua ini sesuai untuk emas BESAR dan TEBAL seperti Jongkong emas dll. Jika kita rasa barang kemas seperti melekat pada magnet berkenaan, ia adalah palsu.

– Kalau barang kita berupa rantai atau gelangboleh diputar, DENGAN LEMBUT dan PERLAHAN cuba pulas barang kemas itu. Ia seakan-akanboleh diputar tetapi jangan gunakan tenaga yang banyak kerana ia boleh putus. Cuma rasakan saja, ia keras atau lembut (tidak berkesan pada emas 14 karat ke bawah)

-Cuba tengok pada CANGKUK atau PENYAMBUNG EMAS, kualiti emas ditanda seperti 999, 916 dan sbagainya. Ada juga bentuk seperti gambarajah orang berlari dan bentuk rumah sebagai tanda kualiti emas.Kebiasaanya emas ini di jual oleh peniaga Cina.



– Jika ditandai seperti GP (Gold Plated-Saduran Emas) atau ZGP (Zhulian), ia bermaksud emas celup. Tanda bertindan atau banyak berkemungkinan adalah PALSU.

-Klau anda tidak sayang pada emas anda, cuba toreh ia pada batu hitam berkali-kali. Lihat sama ada warna emas bertukar kepada putih berkilat seperti warna perak atau kekal. Hanya 2 logam yang menghasilkan torehan kuning iaitu emas & tembaga. Emas putih pun menghasilkan torehan warna kuning.
– Emas tidak mempunyai bau. Cuba gosok emas anda pada seluar jeans sehingga panas & dapatkan baunya. Jika besi, baunya seakan bau ferum (bau ikan), emas tidak punyai bau.



-Jika ia JONGKONG yg ditulis berat padanya, sila timbang beratnya skali lg, MESTI TEPAT bacaan. Biasanya, jongkong palsu tidak mempunyai berat tertera kerana pembuat emas palsu cenderung menggunakan bekas bentuk emas tulen namun, menggunakan logam lain. Emas adalah logam paling padu dan tiada logam lain mempunyai berat sama seperti emas dalam saiz sama.

– Pernah tengok filem koboi..? Cara mereka menguji ketulenan emas adalah menggigit emas untuk mengesah ketulenannya. Ia mungkin sedikit fiksyen namun cara ini betul. Sifat emas tulen lembut dan apabila cuba menggigit, ada sedikit rasa lembut dan tidak keras tidak seperti anda gigit batang paip. Yang penting, PASTIKAN GIGI ANDA ADA DAN CUKUP KUAT ya…:-)


http://lubukemasmurah.com/farwizah

Farwizahrichgold
0199027834

Friday, 20 May 2016

Vitalea adalah vitamin tertua berusia lebih kurang 100tahun

Bagusnya produk shaklee ni....saya memang seorang yang bukan penggemar ubat...jadi oleh itu, saya beralih mengambil vitamin untuk kesihatan saya....

Antara vitamin kegemaran saya adalah vitalea...

Kenapa saya suka VITALEA?


Manfaat utama Vita -Lea Shaklee

  1. Penambahan Tenaga Segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian
  2. Pelengkap Nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
  3. Keupayaan Sistem Produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yg sedang membesar.
  4. Metabolisme - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
  5. Elemen Penting Pada Sel Tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon. serta menjaga kesihatan tirod.
  6. Melindungi Organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.


KENAPA PERLU KITA AMBIL MULTIVITAMIN?


1. Nutrien yang Mencukupi Ketika Menurunkan Berat Badan - 

Kuning telur, tak dinafikan merupakan makanan paling tinggi nutriennya, dan tak keterlaluan jika saya katakan kuning telur merupakan ‘multivitamin’ yang diambil oleh orang zaman dahulu pada sebelah pagi. Namun sayangnya, kuning telur tinggi kandungan kolestrolnya, di samping nilai kalorinya juga tinggi memandangkan ia kaya dengan lemak. Kebanyakan mereka yang mengamalkan diet untuk turun berat badan pasti akan mengelak makanan-makanan berkalori tinggi seperti ini. Itu baru saya ambil contoh satu jenis makanan, bagaimana pula dengan yang lain? Tubuh badan kita sememangnya memerlukan nutrien yang mencukupi untuk terus berfungsi. Kadar metabolisma pastinya terjejas apabila kekurangan nutrien tertentu, sekaligus ia menjadi rendah dan akhirnya progres untuk turun berat badan akan menjadi semakin perlahan! Pernah tak anda dengar ungkapan ini, “Ko ni aku tengok lemah lesu, macam tak cukup makan..”. Salah satu faktornya adalah disebabkan kekurangan micronutrient dalam diet.



2. Faktor Sibuk -

 Faktor kesibukan di zaman moden menyebabkan corak pemakanan kadang-kadang tidak seimbang (dari segi kandungan micronutriennya), terutamanya jika anda sering bekerja di luar dan jarang memasak di rumah.

3. Termusnah Akibat Dimasak 

Haba merupakan faktor utama yang boleh menyebabkan satu-satu vitamin itu terurai. Vitamin boleh bekerja pada suhu optimum iaitu suhu badan manusia (dalam 35 darjah celcius), lebih daripada itu, ia mungkin akan musnah. Oleh sebab itu, belum terjamin 100% vitamin-vitamin yg terkandung dalam sesebuah makanan yang dimasak dapat digunakan oleh badan kita.

4. Stress (tekanan perasaan, kerja) - 

Dalam dunia yang serba sibuk dan mencabar, tidak sah jika seseorang itu tidak menghidap tekanan mental. Kehilangan magnesium dan beberapa nutrien penting adalah lumrah dek kerana tekanan perasaan, mental, dan sebagainya.

5. Kualiti Makanan yang Semakin Rendah - Kualiti sayur-sayuran (juga buah) yang ada kini mungkin tidak lagi setanding kualitinya berbanding sayur-sayuran yang ditanam (secara organik) beberapa dekad yang lalu. Sayur-sayuran zaman kini terlalu banyak ‘dimanjakan’ dengan bahan-bahan kimia, yang mungkin memusnahkan kualiti nutrien yang terkandung di dalamnya.

6. Pencemaran Alam sekitar - 


Kemodenan dan kepesatan teknologi mengakibatkan alam sekitar kian tercemar berbanding beberapa dekad yang lalu. Saban hari, sistem ketahanan tubuh kita kian terancam, dan micronutrient yang hanya diperolehi daripada makanan sahaja (rujuk no.3 dan no.5) mungkin tidak mencukupi.


7. Tabiat Makan Memilih - 

Terdapat individu yang tidak suka makan sayur, dan hanya bergantung kepada daging dan makanan laut sahaja untuk mendapatkan sumber micronutrient. Ini adalah tidak mencukupi kerana kebanyakan vitamin dan mineral wujud dalam tumbuh-tumbuhan. Terdapat pula individu yang mengamalkan diet vegetarian (tak makan daging, ayam, telur) dan individu sebegini mungkin tidak mendapat cukup vitamin B12, zinc dan calcium.

8. Tahap Penyerapan Nutrien yang Rendah - 

Tidak semua individu mampu menyerap nutrien dengan baik, terutamanya golongan yang sudah berumur. Supplemen multivitamin membantu dalam memastikan bekalan vitamin dan mineral kepada tubuh badan sentiasa mencukupi.

9. Harganya yang Murah - 

Secara purata, sebiji pil multivitamin yang diambil sebiji setiap hari, harganya tidak sampai RM1 pun. Jika anda boleh menghabiskan wang anda dengan sekotak rokok sehari, atau sebungkus Keropok Moni (hari-hari tengok iklan ni di TV), mengapa harus memberikan 1000 alasan untuk membeli multivitamin yang baik untuk kesihatan?

10. Role Model Kita - 

Salah satu rahsia mengapa Tun Dr. Mahathir berjaya mengekalkan kesihatan hingga ke usianya sekarang ialah beliau mengamalkan pengambilan 1 pil multivitamin setiap hari (pilihan beliau, sudah tentulah “Shaklee”).


Sangat Sesuai untuk mereka yang selalu keletihan,


Berminat?

PM saya 01999027834

Farwizah Darwisha

Pengedar Shaklee Pasir Mas

Thursday, 5 May 2016

Herbal Blend Shaklee untuk ruam bayi, tumit kaki merekah, chicken pox, gatal-gatal

Herbal blend banyak manfaatnya....sangat sesuai digunakan untuk orang dewasa dan juga pada kanak-kanak mahupun bayi...

Apakah Khasiat Herbal Cream Shaklee ??




  • Melembutkan kulit yang kasar  ( di kawasan lutut dan tapak kaki/ tangan )
  • Membaiki kulit-kulit pecah ( tumit kaki )
  • Menyelesaikan masalah gatal-gatal kulit
  • Menghilangkan parut termasuk demam campak & chicken pox (selepas mandi dengan Basic H Shaklee -guna bersama-sama )
  • Menghilangkan ruam padi bayi ( melecet celah kangkang, leher ,pelipat kaki )
  • Menghilangkan ruam susu pada muka bayi
  • sebagai losyen bagi kegunaan harian
  • Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
  • Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda
  • Membuang selulit serta  memecahkan lemak berlebihan.



Siapa yang boleh guna??
  1. Bayi
  2. lelaki mahupun wanita 
  3. Pesakit Ekzema ( masalah kulit )
  4. Bakal ibu yang bakal menimang cahaya mata / bayi
  5. Mereka yang mahu kempiskan perut buncit dan berlemak
  6. Mereka yang mahukan kulit sentiasa cantik dan lembut
  7. Mereka yang sering demam
  8. Kanak-kanak yang sering berkudis dan gatal-gatal badan
  9. Warga emas


Berminat pada losyen ini?

Hubungi saya:

Farwizah Darwisha 0199027834

Pengedar shaklee Pasir Mas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
FARWIZAH M.I.D LOVE'S Copyright © 2015 Designed by NH Design